Hyra växter till kontoret – 5 hållbara fördelar

hyra_vaxter

Av: Sandra Nilsson – Växtinredare

Ett grönt kontor ger dig gladare, piggare och friskare personal. När du hyr växter behöver du inte ha gröna fingrar eller massor av tid. Du gör dessutom ett miljövänligt val och bidrar till att hela vår planet blir grönare och skönare. Terraplants växter har en livstid på fem till tio år. Läs mer om hur det är möjligt här.

Hyra växter till kontoret – 5 hållbara fördelar

Grönt är skönt. Det är faktiskt inte bara ett ordspråk utan numera även vetenskapligt bevisat. Gröna växter ger positiv effekt både på välbefinnande och produktivitet, och det är något alla borde ta fasta på – inte minst på arbetsplatsen. Tänk vad lite gröna kontorsväxter skulle kunna göra för medarbetarna där du jobbar! Genom att hyra växter till kontoret av oss på Terraplants så behöver du varken ha gröna fingrar eller ha koll på vilken växt som trivs var, hur den ska beskäras, eller hur mycket vatten den behöver under olika årstider. Dessutom gör du ett miljövänligt val, vilket på sikt bidrar till att hela vår planet både blir grönare och skönare.

Förenkla växtservice genom att hyra växter

Har den ensamma palmen på kontoret fått bruna bladspetsar, och är monsteran i fönstret täckt av spinn? Köper ni nya växter i hopp om att lyckas bättre nästa gång? Eller har ni kanske slutat helt med växter då det blir för kostsamt att hela tiden ersätta och köpa nytt? Övervattning, undervattning, för mörkt eller för mycket sol? Det finns dessvärre många faktorer som kan sätta käppar i hjulet för en grön och frodig kontorsmiljö. Men det finns en lösning: att hyra växterna!
Hur lång livstid har egentligen en grön växt? Frågar du oss på Terraplants så skulle vi säga fem till tio år om du väljer att hyra växter till kontoret. När du väljer att anlita en växtleverantör kan du dessutom lägga till växtservice på köpet. Då slipper du ansvaret med vattning, omplantering och att förebygga besvärliga skadedjur, och kan bara njuta av välmående och frodiga växter. En växt under fel förhållanden blir ofta gles, får bruna blad och dör så småningom.

Spara tid genom att hyra växter till kontoret

Att investera i växtinredning för företagets kontorsmiljö kan även innebära en betydande tidsåtgång och logistisk utmaning. Processen sträcker sig från att söka efter växter som passar för den tilltänkta ytan, till själva inköpet. Andra saker som kräver tid och som kan underlättas genom att ta hjälp av en växtleverantör istället är jordsäckar som behöver transporteras och placeras inom kontoret, rengöring i samband med planteringsarbetet, samt hantering av tunga krukor. De flesta krukor är dessutom svåra att förflytta utan specialutrustning såsom hjulplattor eller andra hjälpmedel, vilket ytterligare komplicerar processen.

Hyra växter, ett hållbart och långsiktigt val

Varför är då att hyra växter till kontoret ett hållbart val? Eftersom hållbarhet ligger oss varmt om hjärtat återanvänder vi både växter och krukor som fortfarande behåller sitt prydnadsvärde till våra olika projekt. När växterna sköts om på rätt sätt får du långlivade kontorsväxter, vilket även förbättrar syrenivån på kontoret. Välmående och hållbara växter behöver heller inte ersättas. Vi är fast beslutna att bidra till en grönare planet och inspirera andra att minska sitt koldioxidavtryck. För när vi ständigt köper nya växter, gör vi ju precis tvärtom. Växter som inte odlats lokalt kan behöva transporteras över långa avstånd med lastbil och fartyg, där massor av bränsle har gått. Det är förstås något som bidrar till både klimatförändringar och luftföroreningar. Vi ställer därför höga miljökrav på våra leverantörer. Det är viktigt för oss på Terraplants att begränsa belastningen på naturen och miljön så långt det är möjligt. Allt från det lilla till det stora gör skillnad.

5 hållbara fördelar du får genom att hyra växter:

1. Du behöver inte ha gröna fingrar
Vi ser till att du får professionellt och fackmannamässigt utfört underhåll av era kontorsväxter av växtexperter som verkligen kan sitt jobb. Även om alla växter, trots välutförd skötsel, kan utsättas för ohyra så besitter våra växtekniker den kunskap som behövs för att förebygga angrepp av ohyra. Vi ser till att dina växter kommer att vara friska och välskötta.

2. Du sparar tid och pengar genom att hyra växter
Växter är kostsamt och det gäller att investera i rätt växter efter till exempel vilka ljusförhållanden man har. Beräknas växterna hålla för en säsong eller fem år? Genom att hyra växter i stället för att köpa dem får du inte lika stor kostnad som när du måste slänga gammalt och hela tiden köpa nytt. Du sparar dessutom tid och slipper att åka runt själv till blomsterbutiker och handla växter. Du sparar även tid genom att vi tar hand om all skötsel av dina kontorsväxter – både bevattning och vård.

3. Du kan vara flexibel efter säsong
Vill du ha möjlighet att variera dina växter efter säsong? Genom att hyra växter behöver du inte investera i nya till varje säsong, utan vi kan enkelt byta ut dina växter efter dina önskemål under hyresperioden.

4. Du kan hänga med i trenderna
Trender och inredningsstilar ändras över tid, även när det gäller växter. Uppdatera och ändra din stil och hänga med i trenderna utan att behöva investera nytt.

5. Du bidrar till en grönare planet
Att hyra kontorsväxter är som vi nämnt mer miljövänligt än alternativen eftersom både växter och krukor återanvänds till nya projekt. Så när du väljer att hyra växter till din arbetsplats tar du även ansvar för miljön.

Skräddarsydda växtförslag genom att hyra växter

När vi skapar en hållbar växtinredning i en kontorsmiljö för kund, utgår våra växttekniker från att växterna ska hålla i många år. Vi tar fram skräddarsydda växtförslag för just era lokaler, oavsett om det är ett dunkelt kontorslandskap eller i en stor luftig entré med massor av ljus. Möjligheterna med olika krukor och varianter av växter är nästan oändliga. Och det behöver inte vara stora växtväggar eller atrium fyllda av träd. Till mindre utrymmen finns det också massor av spännande lösningar. Fönster, tak, golv, bord, hyllor – det finns alltid utrymme för dekorativa växter och krukor. Du kan börja om du vill med de vanligast förekommande växterna i kontorsmiljöer, som fikusarter, palmer och växter ur Dracenan-familjen. Vi vågar lova att även ett fåtal gröna växter kommer att bidra till en både behagligare, lugnare, trevligare och ökad syrehalt i er arbetsmiljö.

Kvalitet och miljö i fokus när du hyr växter av Terraplants

Vi vill att du ska känna dig trygg med ditt val av växtleverantör när du väljer att hyra växter av oss. Våra växtinredare på Terraplants har stenkoll på växter, miljö, trender och design. Vi har dessutom tagit fram en kvalitet- och miljöpolicy på sex punkter som säkerställer att belastningen på naturen och miljön begränsas så långt det är möjligt. Vi har enbart utbildad och miljömedveten personal och arbetar med miljömärkta produkter och biologiska bekämpningsmedel. Vårt ris och växtavfall går till kompostering och för oss är det självklart att källsortera i både växtservicen och kontorsmiljön.

Att hyra växter – ett hållbart och kostnadseffektivt alternativ

Slutligen, att hyra växter är ett mer hållbart och kostnadseffektivt alternativ till att slänga och köpa nytt, både för ditt företag och för miljön. Det kan också göra det enklare att bara njuta av grönska på kontoret med mindre arbete och ansvar för skötsel och underhåll. Ett grönt kontor ger dig gladare, piggare och bidrar dessutom till friskare personal. Så nästa gång du slänger en brun guldpalm i soporna, se det som sista gången och kontakta en växtleverantör istället för att hyra växter till kontoret.

Terraplants har spetskompetens när det gäller blommor, växtservice och växtinredning och har under åren hjälpt mer än 500 företag. Vi är också mycket stolta att vara en av de största leverantörerna i Stockholm. När du anlitar oss skräddarsyr vi ett förslag och arrangerar växterna på ett trivsamt sätt som passar in i er befintliga miljö. Vi tar oss an allt från större kontorsytor till mindre lokaler – alltid med kreativa lösningar i fokus. Se gärna några av de projekt vi gjort nedan:

Corem/White arkitekter

DHL Express Arlanda

Microsoft

Önskar du också en grönare arbetsmiljö och att hyra växter till ditt kontor?

Kontakta oss