Skärmvägg kontor

Rumsavdelare med grönväxter

Kontakta oss

Rumsavdelare med grönväxter för kontorsmiljöer

Kontor kan vara hektiska arbetsmiljöer där det är svårt att få den lugn och ro som krävs för fokus, lugna samtal och även till återhämtning. Genom att använda rumsavdelare med grönväxter går det att skapa lugna och gröna oaser för enskildhet, reflektion och arbetsro. Det är ett flexibelt sätt att snabbt och enkelt omvandla kontorsmiljön till att bli mer trivsam, privat och engagerande. Dessutom har grönväxter en dokumenterad positiv inverkan på den mentala hälsan. Rumsavdelare med grönväxter är mycket praktiska att inreda med. De är mobila och kan snabbt anpassas till olika typer av lokaler, ytor och behov.

Skärmväggar

Därför är rumsavdelare med gröna växter perfekta för kontorsmiljöer

En traditionell rumsavdelare är ofta en smart kontorsmöbel som ger flexibilitet åt arbetsmiljön, även om den har sina begränsningar. En rumsavdelare med gröna växter har desto fler kvaliteter. Förutom att den snabbt kan skapa privata och lugna utrymmen, bidrar växterna i sig till en god arbetsmiljö. De gröna växterna är ljudabsorberande, vilket hjälper till att skapa en tystare och lugnare miljö. Då blir det också lättare att fokusera, något som leder till ökad produktivitet, bättre problemlösning, bättre koncentration och större kreativitet. Grönskan är i sig en levande och vacker inredningsdetalj som gör oss mer avslappnade och mindre stressade. En rumsavdelare med gröna växter renar samtidigt luften och bidrar till ett bättre inomhusklimat för dem som vistas i den.

Inspireras av rumsavdelare

Växtlådor som skärmvägg

Krukor och växtlådor som rumsavdelare

Med gröna rumsavdelare är det lätt att vara kreativ med hur du använder ytorna på arbetsplatsen. De passar speciellt bra för ett stort och öppet kontorslandskap som då enkelt kan delas in i mindre separata avdelningar. Genom att placera stora krukor eller växtlådor i olika storlekar skärmas utrymmet av på ett naturligt sätt. Eftersom krukorna och växtlådorna är mobila går det snabbt och enkelt att placera dem där de passar bäst för tillfället.

Behöver du ta hänsyn till nya förutsättningar eller behov är det lika enkelt att flytta dem. Till exempel kan avlånga betonglådor med gröna växter agera rumsavdelare genom att placeras bredvid varje matbord i lunchrummet. För den som vill skapa en egen stil på kontoret kan större krukor med identiska växter hjälpa till att bilda ett intressant intryck. Allt är möjligt med krukor och växtlådor som rumsavdelare med hjälp av gröna inomhusväxter.

Skärmvägg med växter

Mobil skärmvägg med växter som rumsavdelare

En mobil skärmvägg med växter är en perfekt rumsavdelare i kontorsutrymmen. Tack vare att den gröna skärmväggen står på hjul så går den att flytta efter behov. Den är i praktiken en flyttbar växtvägg och används till att skapa gröna oaser och rama in vackra utrymmen på kontoret. För den som vill skapa mer flexibilitet, ljuddämpning och mer stillsamma miljöer i öppna kontorslandskap är skärmväggen ett perfekt alternativ. På ett ögonblick går det att förvandla ett stimmigt kontor till en lugn arbetsplats omgiven av vacker och harmoniserande grönska. Låt kreativiteten flöda med den gröna skärmväggen och skapa en stillsam berså, eller en lummig tropisk skog. Flytta skärmväggen och placera växterna där de behövs mest, det hjälper till att dela upp den annars så öppna miljön. Det skapar automatiskt en känsla av avskildhet där ljudnivåerna dämpas och det sterila kontoret istället fylls av harmoni och lugn.

Dela kontor med skärmvägg

Skapa tydliga utrymmen med grönväxter som rumsavdelare

Gröna rumsavdelare för kontorsmiljöer är ett smart och effektivt sätt att tydligt markera olika ytor på kontoret. Många kontorslandskap sätter ut sköna soffor och stolar där människor kan slappna av och fokusera, men i en öppen arbetsmiljö kan det vara svårt att hitta lugnet om det fortfarande finns ljud, rörelse och andra störningar runt omkring. Här kan lådor med gröna växter bli en vacker avskärmning som skapar två helt olika rum. Den mysiga soffhörnan avgränsas då tydligt från kontorslandskapet. På liknande sätt går det också att markera och skärma av köksdelen.

Gröna rumsavdelare med växter fångar upp eventuellt störande ljud och hjälper till att dämpa slamret från bestick och tallrikar. Med en mysig och trivsam lunchmatsal blir det lättare att slappna av och njuta av maten i lugn och ro. Ta även hänsyn till mötes- och konferensrum med hjälp av gröna rumsavdelare. Det är ett viktigt utrymme att ge en dos av trivsamhet, harmoni och en avslappnad atmosfär – för extra kreativa möten. Det blir mycket lättare att koncentrera sig och hänga med i en grön miljö där växterna bidrar med nytt syre och mer trivsel. Rumsavdelare är vanligt förekommande i öppna kontorsmiljöer där man vill separera korridorer från arbetsytor och på så vis skapa ljuddämpning och avskildhet för medarbetare. Genom att använda växter som rumsavdelare i öppna kontorsmiljöer kan man dra nytta av växterna över en större yta i kontorsmiljön. Något som även sparar in på er växtbudget!

Vi hjälper er med att skapa rumsavdelare med grönväxter

Terraplants har arbetat med växter och gröna rumsavdelare sedan 1967. Vi har hjälpt hundratals företag att få vackrare, lugnare och friskare arbetsmiljöer med hjälp av växter. Vi har lång erfarenhet med stor kunskap kring att välja rätt växter, krukor och planteringskärl för gröna rumsavdelare. Vi skräddarsyr våra gröna växtlösningar helt efter era förutsättningar, behov och önskemål. Förutom tips och råd kring valet av rätt växter har vi en personlig växtservice som anpassas efter varje kund. Hos oss får ni en dedikerad serviceperson med erfarenhet och utbildning som tar hand om era växter och gröna rumsavdelare så att ni kan njuta av dem utan bekymmer. Hör av er till oss om ni vill veta mer om hur ni kan skapa friskare och bättre kontorsmiljö med hjälp av gröna rumsavdelare med växter.

Kontakta oss